1- EbatBoyu 2 - 2,5 cm, çapı ise 1.5-2 cm yani tombul olmalıdır.
2- ÇekirdekKüçük olmalı ve çapı 1 cm den büyük olmamalıdır.
3- HijyenZeytin taneleri kirli, kokuşmuş, özellikleri kaybolmuş, kurtlanmış veya küflenmiş olmamalıdır.
4- DayanıklılıkZeytinler dayanıklı olmalı hemen erimemelidir.
5- RenkToplanma rengi yeşil ile hafif kahverengimsi olmalı, hafif kızarmış alacalı olmalıdır.
6- EtiZeytin taneleri etli olmalı, etli kısmı çekirdekten kolay ayrılmalıdır.
7- DirilikZeytin taneleri diri olmalı, pörsümüş bir halde olmamalıdır.
8- Kabuk Kalınlığıİnce kabuklu olmalı kabuk ağızda erimelidir.
9- Tatlandırmada Kullanılan MalzemeTabii malzeme olmalı, asla herhangi bir kimyasal kullanılmamalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder